Hoe werkt het?

Hoe werkt de quiz?

Je doet mee aan de filmquizmarathon in een team van maximaal 5 filmliefhebbers. Elk team moet 4 verschillende thema rondes van 20 vragen beantwoorden. De quiz begint en eindigt in de VUE Bioscoop Eindhoven en speelt zich daartussen af in verschillende horeca gelegenheden in het centrum van Eindhoven. Iedere quiz ronde heeft een specifiek film gerelateerd thema. Denk hierbij aan alles van Star Wars tot Tom Hanks, filmmuziek tot Superhelden en Filmhuis tot James Bond. Het team dat de meeste punten weet te scoren wint alle eer van filmkenners en een leuke prijs!

Score en tactiek

Eerst speelt iedereen samen een algemene voorronde. Dit jaar tellen de punten gehaald in deze ronde voor het eerst mee in de eindscore.

Vervolgens speel je 4 afzonderlijke quizrondes met je team. De winnaar van een quizronde krijgt 50 punten. De nummer 2 krijgt 45 punten, de nummer 3 40. Vanaf plaats 4 krijg je team steeds 3 punten minder tot minimaal 1.Indien er maar 4 teams meedoen aan een bepaalde quizronde, betekent dat dus automatisch dat je minimaal 40 – 3 = 37  punten gaat scoren. Houd hier rekening mee in het kiezen van je rondes, dit kan een geweldig tactisch voordeel opleveren. Indien 2 teams (bijvoorbeeld) 2e worden in een ronde, krijgen ze beiden 45 punten, maar is er geen plek 3. De nummer 3 wordt plek 4, en krijgt dan 37 punten.

Een hint over het thema van de quizronde vind je in het schema waarin weergegeven is hoe laat en waar je quizzen kan. Alle quizlocaties liggen binnen c.a. 7 minuten lopen van elkaar. Zorg echter dat je overal op tijd bent! Meer info over de quizlocaties vind je hier.

Thema rondes

Er zijn 4 verschillende soorten rondes om te spelen: Video, Audio, Vragen en Foto, met ieder een ander thema. Elke ronde bevat 20 vragen. Ieder team moet 1 fotoronde, 1 videoronde, 1 audioronde en 1 vragenronde spelen. Je kiest aan de hand van het speelschema vooraf de rondes aan welke thema’s je wil deelnemen per categorie (video, foto, vragen, audio). Je kiest dus een vragenronde, een fotoronde, een videoronde en een audioronde. Over iedere ronde wordt een cryptische hint gegeven in het speelschema.

Het spelen van een bepaalde ronde sluit wel de mogelijkheid uit om op hetzelfde tijdstip een andere ronde elders te spelen. Als er een “James Bond” videoronde om 19.50 uur begint, kun je niet ook naar een “Star Wars” audioronde die op hetzelfde tijdstip begint natuurlijk. Het speelschema wordt uiterlijk 2 weken voor aanvang van de quiz gepubliceerd en gemaild naar iedereen die zijn of haar team heeft ingeschreven. Het schema is op onze Facebook pagina beschikbaar. Iedere filmquiz ronde duurt maximaal 25 minuten. Daarna volgen de antwoorden van de ronde, en heb je ruim voldoende tijd om naar de volgende locatie te lopen.

Hoe schrijf ik mijn team in en wat kost het?

Je team schrijf je online in. Kosten voor je team van 2 tot 5 personen zijn 32,50 euro per team. Betalen gaat geheel veilig via pay-pal of IDeal in onze webshop! Je geeft hierbij direct jullie (originele) teamnaam door. Mocht je teamnaam al bezet zijn, dan ontvang je van ons een berichtje. Na inschrijving moet je samen met je team komen aanmelden op de dag van de filmquizmarathon zelf.

Waar moet ik zijn?

Op de dag van de filmquizmarathon kun je vanaf 18.00 uur je team aanmelden bij de organisatie in de lobby van de VUE Bioscoop. Let op: Om 19.00 begint in de bioscoop de introductie inclusief “voorronde”, hier moet je bij zijn. Hier ontvang je een mapje met alles wat je nodig hebt om de avond succesvol te vullen. In deze tas zitten o.a. je antwoordformulieren. Na de introductie, en eerste “opwarm ronde” in de VUE Bioscoop ga je naar de 1e locatie waar je mee wilt spelen. De intro en daarbij de 1e quizronde begint dus om 19.00 uur in 1 van de zalen van de VUE Bioscoop.

Aan het einde van de avond, rond 23.30 uur zal de winnaar van de quiz worden bekend gemaakt! Er is een fantastische prijs beschikbaar voor het winnende team, mede mogelijk gemaakt door VUE natuurlijk.

Hoe kies is mijn quizrondes?

Jullie gaan tijdens de gehele filmquizmarathon, inclusief de voorronde, meer dan 100 vragen beantwoorden. Alle quizrondes bestaan uit 20 vragen, maar hebben allemaal een ander thema! Let op dat je 1 vragenronde, 1 audioronde, 1 videoronde en 1 fotoronde moet spelen. Houd hier rekening mee in je planning. Een quizronde duurt 20 tot 25 minuten. Alle vragen worden maar 1 maal gesteld, let dus goed op!!